چگونه یک جک ریلی مناسب انتخاب کنیم؟
برای انتخاب درب اتوماتیک ریلی باید به نکات زیر توجه کنید:
1- وزن درب
2- تعداد تردد روزانه
3- سرعت حرکت درب
4- و در نهایت انتخاب بر حسب سلیقه مشتری
انواع موتورهای ریلی سیماران:
- مدل FARAZ H سیماران (جک ریلی سیماران مدل فراز H):
FARAZ H800
FARAZ H1200
FARAZ H1800
• مدل MOVER 8 (جک ریلی سیماران مدل موور)
مزایای درب ریلی اتوماتیک:
• قابلیت استفاده در مکانهای پرتردد.
• دارای موتوری قدرتمند در شرایط مختلف تا حد 550W و کنترل درهایی تا وزن 1500kg برحسب نوع موتور
• دارای ورودی کنترل توسط سوئیچهای اتوماتیک محدودکننده حرکت
• مجهز به نمایشگر 7 Segment جهت نمایش پارامترها و پیامهای مرکز کنترل.
• دارای قابلیت استفاده بهصورت تماماتوماتیک و نیمه اتوماتیک با برنامهریزی
• امکان استفاده از ۹۹ دکمه ریموت جهت افزایش ریموتها
• امکان معرفی هر یک از دکمههای ریموت بهصورت معمولی و پیادهرو و STOP.
• دارای امکان زمانبندی تمام پارامترهای کارکردی و تنظیم آنها به مقدار دلخواه.
• دارای ورودی کنترل ایمنی فتوسلهای الکترونیکی.
مشخصات فنی جک ریلی سیماران:
مشخصات |
FARAZ800H |
تغذیه |
230AC~50hz |
قدرت موتور |
400W |
حداکثر جریان مصرفی |
2.5 A |
محدودیت دمای کار
(سانتی گراد)
|
-35_+80 |
حداکثر وزن
قابل تحمل درب
|
800 KG |
معرفی موتورهای جک ریلی پارکینگی سیماران:
این مجموعه درب بازکن شامل یک موتور قدرتمند با گیربکسی کمصدا میباشد.
امکانات جانبی:
پائین موتور نوع MIH یک سوئیچ چرخان خلاص کن وجود دارد (مطابق شکل زیر) که هنگام قطع برق یا بروز مشکلی در سیستم که باعث از کار افتادن آن شود. میتوان با چرخاندن سوئیچ، بهطرف Men و بیرون کشیدن دریچه آن گیربکس را خلاص کرده و بهصورت دستی درب را باز و بسته نمود.
بدیهی است درصورتیکه دریچه بسته شود و سوئیچ چرخان بهطرف Close چرخیده شود موتور، اجازه هیچگونه حرکتی را بهصورت دستی به درب نمیدهند.
این امکان روی موتور نوع P توسط یک آچار مخصوص ۶ پر ایجاد میشود.
متعلقات درب اتوماتیک ریلی سیماران:
1- یک عدد موتور به همراه آچار خلاص کن (FARAZ H)
2- تکیه گاه ( پلیت ) موتور به همراه پیچ های آن
تکیهگاه جکهای مدل FARAZM/ P / H در سه نوع پلیت میباشد که بهوسیله پیچ همراه به موتور بسته میشود. سپس پلیت بهوسیله پیچ و یا جوشکاری (بسته به مکان موردنظر) در جای خود محکم میشود.
3- دو عدد ریموت کنترل
دو عدد ریموت کنترل سه دکمهای که پس از شناسانده شدن به مرکز، جهت فرمان دادن بهصورت رادیویی از راه دور مورداستفاده قرار میگیرند. هر دکمه ریموت بهطور دلخواه قابلبرنامهریزی بهصورت ذیل میباشد:
الف ) معمولی ب) پیادهرو ج) STOP
4- یک عدد خازن راه انداز 16 میکروفاراد
هر موتور دارای یک خازن AC میباشد که جهت راهاندازی موتور مورداستفاده قرار میگیرد.
5- یک جفت چشم الکترونیک به همراه پیچ و رول پلاک
چشمهای الکترونیکجهت تشخیص موانع متحرکی که ممکن است در حین کارکرد موتور بین دربها قرار گیرند، بکار میروند، که نوع عکسالعمل موتور بستگی به نوع بستن اتصالات چشمها دارد، که دو مد باز و بسته میتواند باشد. چشم فرستنده TX و چشم گیرنده RX نام دارد که RX دارای کنتاکت باز میباشد.
6- یک ست ریل فلزی
ریلها بهصورت ۱ متری میباشند که جمعاً طول یک ست به چهار متر میرسد. همراه ریلها تعدادی پیچ مخصوص و یراقآلات جهت نصب آنها بر روی میباشد.
7- یک عدد لامپ چشمک زن
لامپ چشمکزن جهت آگاهی کاربران از فعال یا غیرفعال بودن سیستم از داخل یا خارج ساختمان بکار میرود. این لامپ معمولاً روی چهارچوب درب نصب میگردد تا از دو طرف قابلدیدن باشد. نوع دیگر لامپ چشمکزن دارای آنتن میباشد (نصب اختیاری)، که جهت افزایش برد ریموتھا مورداستفاده قرار میگیرد.
مراحل مونتاژ آنتن بر روی چراغ در شکل زیر کاملاً نمایش داده شده.
آموزش نصب موتور درب ریلی سیماران:
• نصب مکانیکی:
در ابتدای امر چند بار با دست در را باز و بسته نمائید و از باز و بسته شدن روان در مطمئن شوید، در غیر این صورت با گریس کاری و صافکاری در و از بین بردن گیرهای احتمالی، در را روان کنید. (اگر روانسازی ممکن نیست از نصب جک خودداری کنید)
دقت داشته باشید در هنگام حرکت در، در نباید نوسان زیادی به بیرون و داخل داشته باشد و باید در کل طول مسیر حرکتی در یک خط صاف حرکت کند. (حداکثر ۲ میلیمتر) در غیر این صورت خطر خارج شدن از ریل در طول مسیر حرکت وجود دارد.
1- نصب ریل ها:
برای زدن ریلها ابتدا محل آن را مشخص کنید. (میتوانید ریلها را هم پائین در و یا بالای در نصب کنید ولی تا حد امکان پائین در نصب کنید، تا جهت سرویس موتور دچار مشکلی نشوید) بهطورمعمول ریل باید بهصورتی نصب شود که لبه صاف آن در بالا و لبه دندانهدار آن سمت پائین (زمین) قرار گیرد. (چون همواره وزن در رو به زمین است) سپس محل نصب ریلها را در بالا یا پائین در، تعيين و صافکاری میکنیم. سپس با بستن پیچ و مهرههای ریل روی آن قبل از نصب و درست در وسط سوراخهای بیضی ریلها، آنها را یکییکی و بهصورت کاملاً تراز روی در گذاشته و پیچها را از طرف قطر بیشتر به در جوش میدهیم. دقت کنید که ریلهای کنار هم درست در یک راستا و کاملاً، تراز قرار گیرند.
2- نصب موتور و براکت آن:
الف – درب های راست باز شو:
ب – درب های چپ باز شو
سپس سعی کنید براکت را در همان ارتفاع ثابت کنید و براکت را روی صفحهای فلزی در زیر آن جوش بدهید و در نهایت برای محکمکاری صفحه زیر براکت و قوطیهای احتمالی زیر آن سعی کنید همه را با جوشکاری به هم و به چهارچوب درب و احتمالاً با بتونریزی کف زمین آن را محکم کنید. بدیهی است محکمکاری براکت موتور از مهمترین قسمتهای نصب میباشد چرا که تمام قدرت دورانی موتور را تحمل میکند.
مراحل نهایی نصب جک ریلی سیماران:
سپس سیم برق و سیمهای فتوسلها را از زیر براکت به بالا و از زیر موتور به داخل هدایت کنید و به مرکز ببندید. حال پس از نصب براکت و محکمکاری آن، موتور را بهصورت کشویی بهطرف در هل داده و زیر چرخدنده ببرید و موتور را محکم به براکت ببندید و سپس با خلاص کن گیربکس را آزاد کرده و چندین بار رفتوآمد درب و خارج نشدن چرخدنده از ریل فلزی را امتحان کنید و درصورتیکه اشکال خاصی وجود نداشت با تنظیم میکروسوئیچ محدودکننده در ابتدا و انتهای ریل در محلهای دلخواه STOP بروی ریل فلزی آنها را محکم کنید و پس از سیم بندی که در بخشهای بعدی توضیح داده شده، موتور را روشن کنید و سپس ريموتها را به مرکز معرفی کنید و منوی پارامترها را به دقت مطالعه و تنظیم کنید و سپس بهوسیله ريموت کارکرد معمولی و پیادهرو و STOP را امتحان کنید که بهدرستی انجام شوند و در صورت نیاز تنظیمات را تصحیح کنید.
نکات نصب درب اتوماتیک سیماران:
1- در صورت امکان یک قطعه فلزی به انتهای کارکرد درب در باز کامل پشت درب به چهارچوب جوش دهید که ایمنی عملکرد را بالا ببرد.
2- عدم تنظيم مناسب میکروسوئیچ محدودکننده میتواند موجب اختلال در کارکرد و کوبش درب به چهارچوب یا از ریل خارج شدن آن گردد. در صورت وصل نکردن میکروسوئیچ محدودکننده باید مقدار n1 به دقت انتخاب شود از کم شروع شده و کمکم آن را زیاد کنید.
٣ - از بکار بردن موتور مناسب برای درب موردنظرتان، توسط جدول مشخصات فنی ارائه شده مطمئن شوید. در غیر این صورت دستگاه از گارانتی خارج و ممکن است به موتور گیربکس موتور، درب و حتی اشخاص آسیب جدی وارد گردد.
۴- تأکید میشود حتماً سوئیچهای محدودکننده باز و بستن را نصب نمائید تا حرکت مطمئن و ایمن درب را منجر شود.
سیم بندی مرکز کنترل جک پارکینگی سیماران:
کنترلر دربازکنهای ریلی Q60/1 SA
اتصال موتور به مرکز
موتورهای ریلی (FARAZIMPH) دارای سه الی چهار سیم میباشد. سیمهای موتور غالباً دارای رنگهایی به شکل روبرو میباشد که باید مطابق شکل با خازن موازی نمود و به ترمینال موتور، در مرکز کنترل متصل شوند.
نحوه سیم بندی میکروسوئیچ محدودکننده (Limit Switch):
این میکرو سوئیچ جهت تعریف حد باز و بسته شدن در بکار میرود که مطابق شکل سیم مشترک را به ترمینال ۸ و سيم L. S بستن را به ترمینال ۵ و سیم LS باز کردن را به ترمینال ۶ وصل کنید.
اگر از سوئیچ محدودکننده استفاده نمیکنید باید بهوسیله ۲ عدد جمپر ترمینالهای ۵ و ۶ را به ترمینال ۸ متصل کنید.
توجه: سیم چهارم موتور که سیم که سیم زردرنگ است (سیم ارت) جهت محافظت از برق گرفتگی استفاده میشود که در صورت نیاز به یکی از کانکتورهای CON12, CON11, CON10 روی برد مرکز Q60/1SA وصل وصل گردد. در کل اگر متوجه شدید موتور خلاف جهتی که باید حرکت میکند، کافیست جای سیمهای سیاه و قهوهای را عوض کنید تا جهت حرکت عوض شود.
اتصال فتوسل ها (چشمهای الکترونیک) به مرکز کنترل درب ریلی:
فتوسل ها میتوانند در دو مد بسته و باز سیم بندی شوند، که طرز عملكرد مرکز در این دو مد کمی با هم متفاوت است. در مد باز با هر بار دیدن مانع، توقف در کارکرد به وجود میآید ولی در مد بسته اینطور نیست و در حالت بستن درها، با دیدن مانع بلافاصله درها باز میشوند و توقف ندارند.
توجه: لازم به ذکر است درون چشمها جمپری جهت تغییر تغذیه به 12V یا 24V وجود دارد که باید آن را روی 24V قرار دهید. (مطابق شکلهای زیر)
سیم بندی چشمها در مد بسته:
چنانچه بخواهید در مد بسته سیم بندی را انجام دهید (مطابق شکل زیر)، یک جمپر از ۴ به ۹ کانکتور M2 وصل نمایید:
سیم بندی چشمها در مد باز:
چنانچه بخواهید در مد باز سیم بندی را انجام دهید.
(مطابق شکل زیر) یک جمپر از ۳ به ۹ کانکتور M2 وصل نمایید.
درصورتیکه نمیخواهید چشمی به مدار بسته شود، باید برای مد بسته دو جمپر ۲ به ۸ و همچنین ۴ به ۹، زده شود و برای مد باز باید دو جمپر ۲ به ۹ و ۴ به ۸ زده شود و همچنین در هر دو مد پارامتر P8 باید بهصورت no ست شود).
(3-4) طریقه بستن کلید سلکتور و لامپ چشمکزن به مرکز
سیمهای لامپ چشمکزن به شمارههای ۱۱ و ۱۲ و سیمهای کلید سلکتور به شمارههای او ۸ کانکتور M2، مطابق شکل زیر وصل میگردند (توجه کنید که سیمهای کلید سلکتور باید به پایههای Normally Open که در کنار هم هستند مانند شکل زیر نصب گردد).
توجه: کلید سلکتور شکل زیر، فقط جهت فرمان به جک در مد دو لنگهای میباشد و چنانچه بخواهید از مد تک لنگهای (پیادهرو) نیز استفاده کنید باید یک کلید سلکتور را بین شمارههای ۷ و ۸ سیم بندی نمایید.
اتصال کلید ایمنی STOP
به عنوان کلید STOP اضطراری - ایمنی میتوان یک کلید Nomally Close (در حالت معمولی بسته است) بین پایههای ۲ و ۸ مطابق شکل زیر وصل نمایید.
مهم: چنانچه از کلید اضطراری استفاده ننمودید باید حتماً ترمینالهای ۲ و ۸ را با یک جمپر به یکدیگر متصل کنید.
استفاده از خروجی کنترل رله خارجی
در مرکز Q60/1 SA یک پایه خروجی در وسط برد تهیه شده که میتواند جهت کنترل یک رله خارجی برای کاربردهای متفاوتی از قبیل کنترل لامپ روشنایی پارکینگ و یا...
استفاده کرد. روش بسته شدن رله خارجی توسط این پایه بهصورت شکل زیر میباشد. در حقیقت این پایه بعد از هر سیکل کاری (رفتوبرگشت کامل جکها در مد اتوماتیک، یا رفت جکها در مد نیمه اتوماتیک) به مدت ۱۵ ثانیه بعد از اتمام هر سیکل، زمین (منفی) در اختیار مصرفکننده قرار میدهد.
• سیم بندی فتوسل سیماران:
نکته : برای خارج کردن فتوسل ها از مدار، ترمینال 3به 8 و 4به 9 باید به هم متصل شود ( به اصطلاح جمپر شود)، همچنین پارامتر می شود. P8=no
• سیم بندی میکروسوئیچ :
تنظیمات برد جک ریلی سیماران :
مرکز کنترل و برنامهریزی آن
مشخصات مرکز
مرکز چندکاره Q60/1SA قابلنصب بر روی دربهای، تک لنگه ریلی میباشد و میتوان توسط چهار دکمه C, B, A و D مدت، قدرت و نحوه عملکرد موتور را بنا بر نیاز برنامهریزی نمود.
دو دکمه A و B به ترتيب جهت رفتن به منوها و زیر منوها استفاده میشود و دو دکمه C و D به ترتیب جهت زیاد کردن و کم کردن یا جهت تائید و منتفی کردن موضوعات مختلف منوها بکار میروند. این مرکز دارای دو نمایشگر 7-Deg میباشد که پیامهای خطا، مقادیر متغیرها و خود متغیرهای منوها را نشان میدهند که بعداً در مورد آنها توضیح خواهیم داد.
تعریف منوها، متغیرها و نحوه تغییر مقادیر متغیرها و نحوه عملکرد هر کدام
دکمه A: دکمه تعویض کلی منوها، که با هر بار فشار دادن دکمه یکی از ۵ زیر گزینه داخلی نمایش داده میشود.
1. -- PA
۲ FA.
3. Ra
4. dE
5. AS
تعریف منو و زیر منوها
1- ((--))
حالت کارکرد معمولی و بدون عیب و نقص مرکز را نشان میدهد و در این حالت، مرکز، آماده دریافت فرمان میباشد. اگر در منوهای دیگری هم باشید و تا مدتی طولانی دست به هیچ دکمهای نزنید؛ دستگاه بهطور اتوماتیک روی این گزینه بازخواهد گشت.
۲ - منوی )) PARAMETERS) (( PA)
منوی اصلی تغییر متغیرها و دارای ۱۵ زیرمنو میباشد (جهت رفتن به زیر منو پس از فشردن دکمه A و رسیدن به منوی PA ) دکمه را فشار دهید که با هر بار فشردن دکمه B نام یکی از ها زیر منو و بلافاصله پس از 1 ثانیه مقدار آن نمایش داده شده و نمایشگر تا مدتی روی مقدار آن ثابت میماند که در این مدت کاربر میتواند توسط دکمه C جهت افزایش مقدار یا تائید ( SI) و از دکمه D جهت کاهش مقدار یا منتفی کردن موضوع ( no) استفاده کند.
1) -- : حالت نرمال
2) PA: جهت برنامه ریزی بصورت دستی
3) rA: جهت شناسای وپاک کردن ریموتها
4) dE: جهت برگردانن به حالت تنظیمات کارخانه ای
5) AS: تنظیم بصورت اتومات
• تنظیمات منوی PA:
1) n1- زمان کارکرد موتور
2) F1- توان موتور 1
3) Fr- توان سرعت کاهش یافته
4)r1- زمان سرعت کاهش یافته موتور
5) tP- مدت زمان باز ماندن درب ها
6) Pd- زمان کارکرد موتور در حالت پیاده رو
7) P2- از کار انداختن ریموتها در نیم سیکل باز کردن درب
8) P3- درحالت اتومات SI و نیمه اتومات no
9) P4- در حالت SI فلاشر، 5S قبل شروع به چشمک زدن میکند.
10) P6- در حالت no، سرعت کاهش یافته حذف میشود.
11) P7- تست موتورها انجام شود .
12) P8- تست چشم ها (فوتوسل ها) انجام شود .
13) P9- جهت شروع بکار نرم موتورها
14) P11- در حالت اتومات پس از دیدن مانع توسط چشم ها پس از 5 ثانیه درب را می بندد.
15) SU- برای ذخیره کردن تغییرات و تنظیمات
• تنظیمات منوی rA:
r=: بررسی دیدن تعداد و کدهای منتسب به ریموت های شناخته شده
tC: جهت شناساندن دکمه مربوط به کارکرد دولنگه
Pd: جهت شناساندن دکمه مربوط به پیاده رو
rC: جهت پاک کردن کلی ریموت ها
• تنظیمات کارخانه با منوی dE:
جهت برگرداندن تنظیمات به تنظیمات کارخانه ، ابتدا به منوی dE وارد شده و سپس زیر منوی rP را انتخاب کنید و سپس شستی سوم یا C مرکز کنترل را فشار دهید.
• مد Auto Setting یا منوی AS:
حالت 1n
[مقادير کارخانهای متغيرهای مربوط به دربازکنهای ریلی [M/P/H] در جدول بالا آمده است]
منوی((Radio ((rA
جهت تنظیم و شناسایی هر یک از کلیدهای ریموت به مرکز میباشد. ریموتها دارای چهار دکمه هستند که هر کدام میتوانند بهدلخواه جهت هر یک از سه کار ((معمولی))، ((پیادهرو)) و ((STOP)) استفاده گردند. این ریموت ها باید در ابتدا به مرکز شناسانده شوند. این کار با استفاده از دکمههای مرکز انجام میگیرد. برای این عمل از منوی (( rA)) و زیر منوهای آن استفاده میکنیم.
منوی (( dE)) زیر منوی توضیحات مقادیر کارخانهای مربوط به جکهای باز شونده و ریلی را داخل حافظه بارگذاری میکند.
برای انتخاب هریک از مقادیر کارخانهای فوق برای بارگذاری در حافظه روی آن گزینه رفته و کلید C را تا زمان بگوش رسیدن صدای دو تقه رلهها که پایان موفقت آمیز بارگذاری را تائید میکند، فشرده نگه دارید. ( مثلاً برای جکهای ریلی باید زیر گزینه (( IP)) را انتخاب کنید).
منوی ((AS))
این منو جهت برنامهریزی موتور بهصورت بخش بخش و با نگاه کردن به نحوه کارکرد آنها به کار میرود و به ترتیب زیر است:
- برای برنامهریزی درب و مرکز کنترل:
a. دکمه A را چند بار بزنید تا AS را نشان دهد.
b. دکمه B را چند بار بزنید تا 1n را نشان دهد.
.c یک پالس Start بدهید. موتور شروع به کارکرده و نمایشگرها n1 را نشان میدهند.
d. وقتیکه موتور ۹۰ درصد راه خود را طی کرد سپس پالس START دوم را بدهید و سرعت موتور یک بهصورت کاهش یافته درآمده و نمایشگرها، r1 را نمایش میدهند.
e. با دادن پالس سوم موتور متوقف میشود. در این لحظه تایمر داخلی شروع به محاسبه زمان بازماندن اتوماتیک میکند و نمایشگرها P را نشان میدهند و سپس شروع به شمارش ثانیهها میکنند.
f. پالس چهارم را هر زمان که بدهید محاسبه این زمان متوقف شده و ذخیره میشود و موتور STOP کامل میکند.
g. با دادن پالس آخر مقادیر داخل حافظه ذخیره میشوند. در این مرحله باید بهصورت خلاص درب را به حالت بسته کامل ببرید.
پیامهای معمولی یا خطای مرکز
مرکز کنترل Q60/1SA دارای این قابلیت میباشد که پیامهایی را جهت اطلاع کاربر اعلام میکند یا در صورت بروز مشکل یا خطایی در کل سیستم یا سیم بندی آن، قبل از شروع به کار، آنها را تست کرده و کاربر را از وجود خطا مطلع مینماید. پیامهای متداول سیستم از قرار زیر است:
کار با مرکز پس از برنامهریزی و نصب
در ابتدا قبل از روشن کردن سیستم باید از وجود و سالم بودن فیوز 5A= F1 مطمئن شوید. سپس مطمئن شوید که سیمهای قرمزرنگ ترانس به قسمت 230V از مرکز و سیمهای سیاه به قسمت 24V DC، به مرکز اتصال دارد. سپس اتصالات و سیمها را چک کنید و در صورت صحیح بودن اتصالات، سیستم را روشن کنید که در صورت نداشتن هیچگونه خطایی باید ((--)) را نمایش دهد. در صورت بروز اشکال و پیغامهای خطا ابتدا سیستم را خاموش کرده و بعد از رفع اشکال دوباره مرکز را روشن کنید.
برنامهریزی سیستم را بهدلخواه خود و بنا بر احتياجات خود انجام دهید سپس ریموتها را به سیستم بشناسانید و باز و بسته شدن جکها را امتحان کنید و در صورت برآورده نشدن احتياجات، دوباره مرکز را برنامهریزی کنید و از خاطر نبرید که در پایان انجام تغییرات در منوی ((PA)) با SI کردن زیر منوی ((SU)) آنها را در حافظه دستگاه ذخیره نمایید. در صورت به هم ریختن مقادیر متغیرها میتوانید همانطور که قبلاً هم توضیح داده شده، با رفتن به منوی (( E)) و انتخاب زیر منوی ((rP)) و فشردن کلید تأییدی C مقادير اولیه کارخانهای موتورهای ریلی FARAZ را روی متغیرها بارگذاری نمایید که پایان موفقیتآمیز این عمل با دو صدای تقه رلهها همراه است.
سپس مرکز بهطور اتوماتیک به حالت ((--)) میرود. به خاطر داشته باشید که تا خاموش نشدن لامپ چشمکزن، هر فرمانی ادامه فرمان قبل به شمار میآید و برای دادن فرمان جدید باید تا خاموش شدن کامل لامپ چشمکزن صبر کنید و اگر در وسط کار، درب از تنظیم خارج شد، میتوانید با بیرون کشیدن زبانه موتور، درب را بهطور دستی سر جای دلخواه تنظیم نمایید.
نکته مهم: همیشه به خاطر داشته باشید چه در مد اتوماتیک و چه در مد نیمه اتوماتیک تا نرسیدن درب به مکان اولیه شروع کارکرد خود، هر فرمانی که میدهید، در ادامه فرمان اولیه شما میباشد یعنی اگر کار را با دکمه پیادهروی ریموت (Pd) شروع کرده باشید، در ادامه تا نرسیدن درب به مکان اوليه، فشردن دکمه Pd ( پیادهرو) یا tC ( معمولی) به معنای ادامه کار با همان مد پیادهرو خواهد بود و همینطور اگر کار با دکمه tC شروع شده باشد ادامه کار با مد معمولی خواهد بود.
نکته: در صورت استفاده از سوئیچهای محدودکننده، آنها مانند زمان پایان نیم سیکل یا پایان سیکل عمل میکنند یعنی وقتی درب به مکان نصب آنها برسد، گویی نیم سیکل باز شدن کامل شده (در نیمه اتوماتیک در رسیدن به L. S باز شدن) و یا گویی سیکل کامل بسته شدن کامل شده (در اتوماتیک در رسیدن به LS بسته شدن) حتی اگر n1 زمانش تمام نشده باشد، آن را تمام شده در نظر میگیرد و در این راستا ممکن است بهسرعت آهسته نرسد که در این صورت باید n1 را کم کنید.
نحوه عملکرد سیستم در مد اتوماتیک
با توجه به توضیحات داده شده در فصل ۶ در صورتیکه زیر منوی (( P3)) را از منوی ((PA)) بهصورت Sl ست کنید که از ابتدا به این صورت در کارخانه ست شده) مد عملکردی درب بهصورت تماماتوماتیک میشود یعنی با یک پالس استارت، درب باز شده (دربها باز) و پس از توقف کوتاهی خودبهخود (در صورت نبودن مانعی بین چشمها یا ندادن فرمان جدیدی به سیستم) درب بسته میشوند.
- طرز عملکرد دکمه CP ) Stop ریموت( در مد اتوماتیک
الف. درب در حال باز شدن میباشد.
با زدن کلید CP ریموت، درب در حالت فعلی خود باقی میماند و با زدن بار دوم کلید Pd یا tc روی ریموت. درب برعکس حالت فعلی عمل مینمایند تا کاملاً بسته شود و متوقف گردد.
ب. درب در حال بسته شدن میباشد:
با زدن کلید CP ریموت درب در حالت فعلی خود باقی میماند و با زدن بار دوم کلید Pd یا tc روی ريموت (فرقی نمیکند کدام) یا در صورت دادن پالس دستی درب برعکس حالت فعلی عمل مینمایند تا کاملاً باز شود و پس از مدت توقف برنامهریزی شده کاملاً بسته میشود.
- طرز عملکرد دکمههای معمولی (tc) و پیاده (Pd) در مد اتوماتیک
الف. درب در حال باز شدن میباشد.
زدن یکی از دکمههای tc یا Pd ریموت باعث توقف کامل درب میشود و با زدن بار دوم هر کدام از دکمههای tc يا Pd روی ریموت، درب برعکس حالت فعلی عمل مینمایند تا کاملاً بسته شود و متوقف شود.
ب. درب در حال بسته شدن میباشد:
زدن یکی از دکمههای tc یا Pd ریموت باعث حرکت درب بهصورت برعکس تا باز شدن کامل آن میشود و سپس مجدداً بهطور اتوماتیک بسته میشود.
طرز عملکرد چشمهای الکترونیک در مد اتوماتیک (وقتی مانعی ببینند)
- اگر چشمها در مد باز وصل شده باشند (در صورت وجود مانع پیغام tA روی نمایشگرها ظاهر میشود
الف. درب در حال باز شدن میباشد.
تا زمان بر طرف شدن مانع توقف کامل درب ایجاد میشود سپس ادامه کار موتور را داریم
ب. درب در حال بسته شدن میباشد.
تا زمان بر طرف شدن مانع توقف کامل درب ایجاد میشود و سپس درب بهطور برعکس تا باز شدن کامل و سپس بسته شدن مجدد عمل مینماید.
اگر چشمها در مد بسته وصل شده باشند (در صورت وجود مانع پیغام tc روی نمایشگرها ظاهر میشود)
الف. درب در حال باز شدن میباشد.
هیچ اتفاقی نمیافتد و درب به حرکت خود ادامه داده و باز میشود.
(یعنی در طول باز شدن درب، موانع، از ادامه حرکت موتور جلوگیری نمیکنند).
ب. درب در حال بسته شدن میباشد.
توقف موقتی ایجاد شده و بلافاصله درب، بهطور برعکس عمل کرده و باز میشود و تا زمانی که مانع بر طرف نشده درب بازمیماند و بهمحض بر طرف شدن مانع، بسته میشود.
نحوه عملکرد سیستم در مد نیمه اتوماتیک
با توجه به توضیحات داده شده در فصل ۵ در صورتیکه زیر منوی P3 را از منوی ((PA)) بهصورت no ست کنیم، مد عملکردی درب بهصورت نیمه اتوماتیک میگردد؛ یعنی با یک پالس استارت، درب باز میشود و بازمیماند تا پالس بعدی داده شود و مجدداً بسته شود.
باز هم متذکر میشویم، شروع کار با هر دکمهای ( tc يا Pd) باشد، در ادامه کار هم فرقی نمیکند کدام یک از دکمههای tc یا Pd را فشار دهیم، چون با همان مد تا رسیدن درب به موضع اولیه شروع کار خود، عمل مینماید. توجه شود در حالت نیمه اتوماتیک، وقتی درب کاملاً باز یا کاملاً بسته میباشد با فرمان پالس استارت جدید، برعکس کار میکند، یعنی اگر بسته باشد باز میشود و بالعکس.
طرز عملکرد دکمه CP ) Stop ) ریموت در مد نیمه اتوماتیک
الف. درب در حال باز شدن میباشد:
با زدن کلید CP ریموت، درب در حالت فعلی خود باقی میماند و با زدن بار دوم کلید Pd یا tc روی ریموت، درب برعکس حالت فعلی عمل مینماید تا کاملاً بسته شود و متوقف گردد.
ب. درب در حال بسته شدن میباشد:
با زدن کلید CP ریموت، درب در حالت فعلی خود باقی میماند و با زدن بار دوم کلید Pd یا tc روی ريموت (فرقی نمیکند کدام) یا در صورت دادن پالس دستی، درب برعکس حالت فعلی عمل مینماید تا کاملاً باز شود و در همان حالت باز باقی میماند.
- طرز عملکرد دکمه دولنگه (tc) و تک لنگه (Pd) ریموت در مد نیمه اتوماتیک
اگر موتور در حال حرکت باشد، با زدن بار اول دکمههای فوق (فرقی نمیکند کدام) باعث توقف کامل موتور میشود و زدن دوباره آنها (فرقی نمیکند کدام باعث میشود کار، با همان مد اولیه شروع کار تا بسته شدن کامل یا باز شدن کامل، برعکس حالت قبلی، ادامه پیدا کند.
طرز عملکرد چشمهای الکترونیک در مد نیمه اتوماتیک وقتی مانعی را ببینید
- اگر چشمها در مد باز وصل شده باشند. (در صورت وجود مانع پیغام tA روی نمایشگرها ظاهر میشود)
الف. درب در حال باز شدن میباشد.
تا زمان بر طرف شدن مانع توقف کامل ایجاد شده و سپس کار موتور ادامه پیدا میکند تا کاملاً درب باز شود و سپس توقف ایجاد میشود.
ب.درب در حال بسته شدن میباشد
تا زمان برطرف شدن مانع توقف کامل ایجاد شده و سپس موتور بهطور برعکس تا باز شدن کامل درب عمل کرده و سپس وقتی کامل باز شد متوقف میشود.
- اگر چشمها در مد بسته وصل شده باشند (در صورت وجود مانع پیغام tc روی نمایشگرها ظاهر میشود)
الف. درب در حال باز شدن میباشد.
هیچ اتفاقی نمیافتد و درب به حرکت خود ادامه میدهد ( یعنی در طول باز شدن درب، مانع از ادامه حرکت جلوگیری نخواهند کرد.)
ب. درب در حال بسته شدن میباشد.
توقف موقتی ایجاد میشود و بلافاصله درب بهطور برعکس عمل کرده و باز میشود و بازمیماند تا زمانی که اولاً مانع بر طرف شود و ثانیاً پالس استارت بعدی بیاید.
در صورت دادن پالس استارت بدون برطرف شدن مانع و یا بلعکس در صورت برطرف شدن مانع بدون دادن پالس استارت، موتور عکسالعملی نشان نمی هد و توقف ادامه پیدا میکند.
بخش ۷
راهنمای تعمیرات مکانیکی و الکترونیکی
عیبیابی موتور
- موتور کار نمیکند
علت: یکی از سیمهای متصل به برق از داخل قطع است.
- موتور به شدت داغ میشود
علت: در صورتیکه چندین بار برق مستقیم وصل شده باشد عادی است ولی اگر با اولین بار کارکردن موتور داغ شود. استاتور موتور ایراد دارد.
- موتور با صدای بلند کار میکنند علت:
1- بلبرینگهای داخل خشک یا از فرم اصلی خود خارج شدهاند.
۲ - بدنه روتور و استاتور با هم اصطکاک دارند.
۳ - روتور درست در جای خود قرار نگرفته و یا پیچهای بدنه محکم نیستند.
- موتور در جا کار میکند علت:
1 - کلید خلاص کن آزاد است
۲ - محور کلید خلاص کن خم شده است.
نحوه اطمینان یافتن از سالم بودن موتور
الف. توسط مولتی متر
مولتی متر را در مد اهم قرار داده و سیمهای موتور را نسبت به سیم مشترک به ترتیب ذیل اندازهگیری نمایید.
- هر دو موتور دارای ۴ عدد سیم به رنگهای مشکی، خاکستری (آبی)، قهوهای و زرد میباشند.
سه رنگ اول مربوط به اتصال موتورها به مرکز و رنگ زرد مربوط به اتصال زمین میباشد. اهم سیمهای خاکستری و مشکی و سیمهای خاکستری و قهوهای، باید بین ۷۰ تا ۹۰ ( در مدل P) و ۲۳ - ۲۲ اهم (در مدل 1000 M) و ۱۳ اهم (در مدل 800 H) باشد.
اگر این مقدار صفر یا خیلی بالاتر از حد مجاز باشد، سیمپیچ موتور شما دارای اشکال میباشد، که جهت انجام تعمیرات باید به کارخانه عودت داده شود.
ب. توسط اتصال مستقیم به برق
ابتدا دو سیم خازن را به سیمهای قهوهای و سیاه موتور وصل نمایید. سیم خاکستری را یکبار همراه سیم قهوهای به 220V برق شهر وصل کنید موتور در یکجهت شروع به حرکت میکند و بار دیگر سیم خاکستری را به همراه سیم سیاه به 220V برق شهر وصل کنید موتور در جهت مخالف حالت قبل باید حرکت مشابهی داشته باشد. چنانچه این عمل درست انجام شود موتور شما سالم میباشد.
جدول عیبیابی
ردیف |
عیب |
نشانه ها |
احتمالات اشکال و رفع عیب |
1 |
n1 |
با دادن پالس استارت نمایشگرها n1 را نشان میدهند |
1- سیمهای موتور جابهجا وصل شدهاند ۲- احتمال سوختن رلهها، ترایاک ها، اپتوکوپلرها، اپتوتریاکها یا فیوزهای مربوط به موتور یک وجود دارد یا علیالخصوص ULM2003 سوخته است
|
2 |
St |
St |
اتصال بین ترمینال ۲ و ۸ برقرار نمیباشد یا المانهای متصل به ترمینال ۲ در برد اشکال دارد
|
3 |
go |
go
|
1- پایه کلید سلکتور جابجا بسته شده است (پایه NC بهجای ؟؟ شده است)
۲- مرکز از جایی فرمان دائم میگیرد
۳- المانهای متصل به ترمینال یک در برد مشکل دارند
|
4 |
tA |
بدون پالس استارت ؟؟؟ را ملاحظه میکنید |
چشمهای الکترونیک در دید هم نیستند (در مدل باز)
2- سیمهای یکی از چشمها قطعی دارد ۳- مانعی بیان دوچشم است
۴- المانهای متصل به ترمینالهای ۳ - ۴ - 8 - 9 - 0 در برد باید چک شوند
|
5 |
tc |
بدون پالس استارت ؟؟؟ را ملاحظه میکنید |
چشمهای الکترونیک در دید هم نیستند (در مدل باز)
2- سیمهای یکی از چشمها قطعی دارد ۳- مانعی بیان دوچشم است
۴- المانهای متصل به ترمینالهای ۳ - ۴ - 8 - 9 - 0 در برد باید چک شوند
|
6 |
ef |
با پالس استارت IF ملاحظه میکنید |
1-تست اولیه چشمها خطا دارد ۲- مدار داخلی چشمها آسیب دیدهاند ۳- چشمی به مدار وصل نیست و جمپرهای ۳ به ۹ و ۴ به ۸ را زدهاید ولی P8 را no نکردهاید
|
7 |
fh |
دو جفت چشم بسته اید و بدون پالس استارت FH را ملاحظه کنید |
1- مانعی بین هر دو جفت چشمها در مد باز یا بسته وجود دارد ۳- سیمکشی درست نمیباشد ۳- المانهای متصل به ترمینالهای ۳-۴-۸-۹-0 در برد باید کنترل شوند |
8 |
موتور برعکس کار میکند |
_________________________ |
جای سیمهای قهوهای و سیاه موتور باید در ترمینال مرکز جابهجا گردد |
9 |
نمایشگرها روشن نمیشوند |
با روشن کردن دستگاه نمایشگرها روشن نمیشوند |
؟؟؟ سگمنتها نمیرسد 2- سوختن سگمنتها یا دو ترانزیستور مربوط به سگمنتها |
10 |
نمایشگرها نوسان دارند |
_________________________ |
سوختن یکی از دیودهای ورودی |
11 |
چراغ چشمکزن عمل نمیکند |
_________________________ |
1 - سوختن لامپ چراغ ۲- اتصالات ترمینالهای ۱۱ و ۱۲ کنترل شود ۳- المانهای متصل به ترمینالهای ۱۱ و ۱۲ و علیالخصوص رله مربوط کنترل شود ۴-رله مربوط به چراغ خراب است. |
12 |
ریموت عمل نمیکند |
_________________________ |
1- ریموت به دستگاه شناسانده نشده ( در صورتیکه نقطه وسط نمایشگرها با زدن دکمه ریموت دیده شود) 2- کارت گیرنده عمل نمیکند ( در صورتیکه نقطه وسلط نمایشگرها با زدن دکمه ریموت دیده نمیشود) ۳ -؟؟؟ مربوط به کار گیرنده نمیرسد |
13 |
جکها در دو حالت باز و بسته شدن یک طرفه عمل میکنند. |
_________________________ |
باید از سالم بودن ترایاکھا، اپتوکوپلرها، رله یا اتو ترایاکھا و علیالخصوص LN003 اطمینان حاصل شود |